چرا برخلاف ضریح و مرقد امان دیگر، ضریح مرقد مطهر سیدالشهدا(ع) شش گوشه ساخته شده است.
در این باره روایت های گوناگونی وجود دارد. اما مجموع این روایت ها و آن چه نزدیک تر به منطق به نظر می رسد، آن چیزی است که شیخ مفید(ره) در کتاب «الارشادات» آورده است. او در بخشی از این کتاب نام 17 نفر از شهدای بنی هاشم در روزعاشورا را ذکر کرده و نوشته است:«آنان پایین پای آن حضرت در یک قبر (گودی بزرگ) دفن شدند و هیچ اثری از قبر آنان نیست و فقط زائران با اشاره به زمین در طرف پای امام ـ علیه السّلام ـ آنان را زیارت میکنند و علی بن الحسین ـ علیهم السّلام ـ (علی اکبر) از جملة آنان است.برخی گفتهاند: محل دفن علی اکبر نسبت به قبر امام حسین ـ علیه السّلام ـ نزدیکترین محل است.»
در بعضی از روایات دیگر از جمله کتاب «کامل الزیارات» جعفر بن محمد قمی هم آمده است: «امام سجاد ـ علیه السّلام ـ (با قدرت امامت و ولایت) به کربلا آمد و بنیاسد را سرگردان یافت، چون که میان سرها و بدنها جدایی افتاده بود و آنها راهی برای شناخت نداشتند، امام زین العابدین ـ علیه السّلام ـ از تصمیم خود برای دفن شهیدان خبر داد، آن گاه به جانب جسم پدر رفت، با وی معانقه کرد و با صدای بلند گریست، سپس به سویی رفت و با کنار زدن مقداری کمی خاک قبری آماده ظاهر شد، به تنهایی پدر را در قبر گذاشت و فرمود: با من کسی هست که مرا کمک کند و بعد از هموار کردن قبر، روی آن نوشت: «هذا قبر الحسین بن علی بن ابی طالب الّذی قتلوه عطشاناً غریباً»؛ این قبر حسین بن علی بن ابی طالب است، آن حسینی که او را با لب تشنه و غریبانه کشتند.
پس از فراغت از دفن پدر به سراغ عمویش عباس ـ علیه السّلام ـ رفت و آن بزرگوار را نیز به تنهایی به خاک سپرد. سپس به بنیاسد دستور داد تا دو حفره آماده کنند، در یکی از آنها بنیهاشم و در دیگری سایر شهیدان را به خاک سپردند، نزدیکترین شهیدان به امام حسین ـ علیه السّلام ـ فرزندش علی اکبر ـ علیه السّلام ـ است؛ امام صادق ـ علیه السّلام ـ در اینباره به عبدالله بن حمّاد بصری فرموده است: امام حسین ـ علیه السّلام ـ را غریبانه کشتند، بر او میگرید کسی که او را زیارت کند غمگین میشود و کسی که نمیتواند او را زیارت کند دلش میسوزد برای کسی که قبر پسرش را در پایین پایش مشاهده کند.
بنابراین به نظر می رسد گوشه های اضافی ضریح مطهر امام حسین(ع) محل دفن پسر بزرگ ایشان یعنی حضرت علی اکبر(ع) باشد و محل دفن نوزاد شش ماهه اباعبدالله الحسین(ع) یعنی علی اصغر(ع) نیز روی سینه پیکر مطهر امام حسین(ع) باشد.
منبع:iranvij.ir
برچسب ها : المشیر , هیئت عاشقان ولایت , بیت العباس المشیر , هیئت عاشقان ولایت المشیر , امام حسین , دکتر مختاری المشیری , عاشورا ,
دوستان بخونید ببینم چشمی خشک میموونه..؟
یکی از نوکرا و ذاکرای ارباب میگفت: دو ماه پیش خواهرم کربلا بود تو صحن حضرت عباس ع بودیم مداح داشت روضه میخووند یه وقت دیدیم یه پیرمردی اومد از یقه اون مداح گرفت کشید پایبن گفت عباس دروغ میگه …عباس دروغ میگه
مداح ارومش کرد گفت چی شده گفت من بعد 25 سال بچه دار شدم الان که 19 سالشه رفته تو کما با خودم گفتم درمون دردش عباسه
از اصفهان اومدم کربلا امروز زنگ زدن بهم گفتن بچت مرده…دروغ میگن که عباس حاجت میده
خواهرش میگفت مجلس بهم ریخت ..
فرداش تو صحن حضرت عباس بودیم دیدیم پیرمرده پا برهنه اومد ..با خودموون گفتیم الان مداح و میزنه دوباره..
دیدیم اومد جلو چهار پایه که مداح روش واساده بود دستشو گرفت گفت بیا بغل ضریح بخوون همه کسایی که دیروز بودنم باشن…میخوام بگم غلط کردم… (گریه میکردو میگفت)
میگه همه رفتیم مداح گفت حاجی چی شده ..
گفت خانوومم زنگ زد گفت چوون نمیذارن زنا تو غسال خونه برن التماس کردم گفتم 1 بار بچمو تو سرد خوونه ببینم…
میگه همین که کشو رو کشیدن بیروون دیدیم رو نایلوون بخار نشسته س
سریع آوردنش بیرون و بهش شوک دادن. خلاصه پسرم به هوش اومده و شفا گرفته. میگن تا به خودش اومده پرسیده بابام کجاست. مادرش بهش گفته پدرت کربلاست. میگه وقتی تو کما بودم و دیگع دل کنده بودم از زندگی یه دفعه یه آقای قد بلندی اومد صدام زد و گفت :پاشو برو به بابات بگو آبروی من یکبار تو صحرای کربلا رفته بود. چرادوباره تو آبرومو بردی! پاشو برو به بابات بگو عباس دروغ نمیگه. عباس دروغگو نیست.
بلیط کربلاتونو از دست حضرت عباس بگیرید
یا حق….یا باب الحــــــوائج ….یا ابالفضل العباس بن علی …(ع) .
برچسب ها : المشیر , عاشقان ولایت , بیت العباس , دکتر مختاری ,
راهکارهای تقویت وحدت و مقابله باگروه های تکفیری در گفت و گو با رئیس مرکز مطالعات تقریبی
دکتر مختاری:علم،معنویت و حکمت شاخص? حیاتی در وحدت امت اسلامی
رئیس محترم مرکز مطالعات تقریبی در گفت و گوئی تفصیلی با خبرگزاری مجمع تقریب مذاهب اسلامی مهمترین راهکارهای وحدت امت اسلامی و مقابله با خشونت و تروریسم و گروه های تکفیری در جهان را تشریح نمود که گزیده ای از آن به مخاطبان ارائه می گردد.
حجه الاسلام و المسلمین دکتر محمد حسین مختاری رئیس پژوهشگاه مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی علل افزایش تهدید امنیت جهانی توسط جنگ طلبان و علل تشدید خشونت های گروه های تکفیری علیه مسلمانان اعم از شیعه و سنی را بر گرفته از تعصبات خشک و خشن در متن اندیشه های تکفیری دانست و مولف? علم،معنویت و حکمت را به عنوان مولفه ای میان فرهنگی و میان رشته ای ،به عنوان شاه کلید خنثی نمودن اسلام هراسی غرب و مقابله با جنایات گروه های تکفیری و نیز تبیین چهر? رحمانی اسلام معرفی نمود.
رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی در تبیین نقش کلیدی علم زندگی محور بر استقرار صلح و آرامش در جوامع بشری بیان نمود : صلح جهانی تنها با اهتمام همگان به دانش زندگی محور ،حکمت دینی و نیز معنویت زندگی محور امکان پذیر است، دانش زندگی محور مجدّانه برای دستیبابی به صلح جهانی تلاش میکند و قبح و زشتی جنگ طلبی و خشونت و ترور را برای همگان هویدا می سازد.
استاد حوزه و دانشگاه مولفه های سه گانه علم،معنویت و حکمت را مهمترین وجه مشترک اهل سنت و اهل تشیع دانست و بیان داشت: آموزه های فوق الذکر در جوامع اسلامی جنگ های میان مذهبی و تفرقه و اختلافات را بر طرف خواهد نمود و موجب تقویت همزیستی برادرانه خواهد گردید.
وی در تبیین چرائی جنایات گروه های تکفیری علیه مسلمانان تاکید کرد :خشونت های مذهبی که در قالب گروه های تکفیری به وقوع پیوست و این جنایات همچنان در سوریه و عراق... ادامه دارد ارمغان شیطان گرایی گروه هایی است که تحت لوای آموزه های مذهبی اینچنین ساختارهای جهانی را با خشونت و تعصب های مذهبی مواجه ساخته است که قدرت های غربی با سوء استفاده از این خشونت های مذهبی برای سیطر? هرچه بیشتر بر جوامع اسلامی و با هدف بهره بردای مادی جنگ ها را به راه انداختند.
امام جمعه و رئیس سابق مرکز اسلامی نیوکاسل با بیان اهمیت حق حیات و زندگی برای تحقق صلح و معنویت جهانی افزود: بر اساسی تعالیم قران قتل نفس بلاشک بالاترین گناه است و اگر کسی انسانی را بکشد مانند اینکه همل اهل جهان را کشته است و کسی که یک انسان را احیاء کند مانند کسی است که هم? جهان رااحیاء کرده است.
ایشان تحقق صلح جهانی را معلول بسط و گسترش معنویت جهانی با بهره گیری از عدالت عنوان نمود و گفت: صلح جهانی بر مبنای معنویت و عدالت جهانی است،عدالتی که برای رسیدن به کرامت انسانی و معنوی است و همه ادیان، ارزشمندی آن را می پذیرند.واز نیکو بودن عدالت سخن می گویند.
رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی به نقش کلیدی اشتراکات دینی و مولف? معنویت در ایجاد وحدت و صیانت از اتحاد امت اسلامی اشاره کرد و افزود: مروجین خشونت همچون گروه های تروریستی تکفیری که مذهب را به یک ایدئولوژی تقلیل دادند و سنی ایسم و شیعه ایسم را به وجود آوردند در راستای غیریت و ضدیت و بلند کردن عَلَم جنگ گام برداشتهاند که فقدان معنویت در رویکرد این گروه های تکفیری منجر به ذبح اخلاقیات و ارزش های اسلامی و انسانی در جوامع اسلامی گردید.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم با بیان اهمیت تمسک به آموزه های معنوی در اسلام و طرح اشتراکات دینی دین مبین اسلام در میان مسلمانان برای تحقق «وحدت اسلامی» عنوان نمود: تمسک به دین و معنویت و اشتراکات دینی میان مذاهب اسلامی به عنوان مولفه ای میان مذهبی برای امر وحدت بسیار ضروری است، چرا که شباهت ها و تغایرهای علمی،دینی و از روی حکمت به طور دقیق روشن می شود و بر اساس شباهت ها می توان به تزاید شباهت پرداخت و با روشن شدن تغایر ها،آستان? تحمل تغایر ها را بالا برد یا آن را به کم ترین حد فروکاست به خصوص اگر تغایر از جهل برخواسته باشند.
وی در بخش دیگری از سخنانش حکمت و عقلانیت را به عنوان مولف? حیاتی برای مقابله با جنگ طلبی گروه های تکفیری برشمرد و افزود: قرآن کریم و سیر? ائم? اطهار(ع) بر مبنای مبغوضیت و عدم محبوبیت جنگ طلبی و ضرورت عقل گرائی و رجوع به حکمت و خرد در معادلات و ساختارهای جهانی دستور داده است.
دکتر مختاری در اهمیت تحقق امنیت اجتماعی برای امت اسلامی و تقبیح پدید? زشت تکفیر توسط گروه های تکفیری و تروریستی افزود: پدید? شوم تروریسم و خشونت و افراطی گری گروه های تکفیری که با برچسب تکفیر و تهاجم به عقاید دیگر مذاهب اسلامی صورت می گیرد در حالی است که امنیت عقیده در قرآن یکی دیگر از صورتهای امنیت اجتماعی است که بر اساس آن، انسانها از جهت باورها در امنیت هستند.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر مختاری در پایان با اشاره به ضرورت بسط و توسع? مولف? علم،معنویت و حکمت در میان امت اسلام بیان کرد:
واکاوی چگونگی کارآمدی گزاره هائی از قبیل علم زندگی محور و نیز شریعت اسلامی و حکمت اسلامی در ارائ? چارچوب منطقی و صلح محور می تواند در رفع بسیاری از شبهات موثر واقع گردد.و اسلام واقعی که همان اسلام رحمانی است را برای جهانیان معرفی نماید و و بطلان موج آفرینی رسانه های غربی صهیونیستی که باابزار گروه های تکفیری در راستای ارائ? تصویری خشن و جنگ طلب در راستای تحریف چهر? واقعی اسلام اقدام نمودند را آشکار سازد.
برچسب ها : المشیر , بیت العباس المشیر , هیئت عاشقان ولایت المشیر , دکتر مختاری مازندرانی ,
خداوندا ! مرا درآنچه تورا ازمن خشنود می سازد و یاد مرا در میان مردمان نیک می گرداند ، کامیاب نما.
خداوندا! بار الهی!آگاهی ام باش! خدایا! مرا از شر ناآگاهی ها نجات ده!
خدایا! چراغ ایمان را در دلم روشن کن! مگر تو نمی گفتی: مثَل تو مثَل نور است در دل مومن؟! نور حضور را به من غایب عطا کن!
الهی ! مرا در شمار کسانی قرار ده که چون نیکی می کنند شاد می شوند و چون بدی می کنند آمرزش می خواهند.
خداوندا ! سرانجام ما را در همه ی کارها نیک بگردان و از خواری در این جهان و رنج آن جهان در پناهمان گیر.
بار خدایا ! مرا به آن چه آموخته ای ، بهره مند گردان و آن چه برای من مفید است به من بیاموز و همواره بر دانشم بیفزا.
خداوندا ! گوش های دلم را برای شنیدن آیه های قرآنت باز کن و فرمانبرداری از خود و فرستاده ات را روزی ام گردان ، چنان کن که مطابق کتاب تو رفتار کنم.
ای زنده ! ای پاینده ! از مهربانی ات ، فریادرسی می خواهم . مرا چشم بر هم زدنی ، به خودم وامگذار و کارهایم را همه به سامان آر.
ای خدا کیست که مزه شیرینی دوستیت را چشیده باشدوغیر تو را بجای تو اختیار کند.
و آن کیست که به مقام قرب تو انس یافته و لحظه ای از تو روی گردانیده باشد ؟
منبع:tebyan.net
برچسب ها : المشیر , بیت العباس المشیر , هیئت عاشقان ولایت المشیر , دکتر مختاری المشیری ,
در حدیثى خداوندبه حضرت موسى فرمود:دعا کن،با زبانى که گناه من نکرده باشی . درباره ى بیمار هنگام عیادت،و شخص محتاج هنگام صدقه دادن،دستور شرعى داریم که از وى التماس دعا کنیم ؛ زیرا دعاى وى مستجاب است.
دعا شفا و درمان هر دردیست
علاء بن کامل مى گوید: امام صادق (علیه السلام) به من فرمود: علیک بالدعاء فانه شفاء من کل داء.(اصول کافى ، ج 4، ص 217.) یعنى: بر تو باد به دعا کردن، زیرا آن درمان هر دردیست .
عن حسین بن نعیم عن ابى عبدالله (علیه السلام) قال : اشتکى بعض ولده فقال : یا بنى قل : اللهم اشفنى بشفائک و داءونى بدوائک و عافنى من بلائک فانى عبدک و ابن عبدک . (همان)
حسین بن نعیم مى گوید: یکى از فرزندان امام صادق (علیه السلام) اظهار دارد و ناراحتى کرد. حضرت به او فرمود: پسر جان ! بگو: خدایا! مرا به شفاى مخصوص خود شفا ده ، و به دوا و داروى خود مداوا فرما، و از بلاى خود مرا عافیت و تندرستى بخش ! چون من بنده و بنده زاده ى تو هستم .
دانشمندان روان شناس امروز به این نتیجه رسیده اند که ، توجه به خدا و اصل دعا و نیایش، موجب رفع بسیارى از گرفتارى ها و حتى امراض مى گردد، و اساسا بسیارى از امراض در محیطهایى که دعا و نیایش وجود دارد، رخنه نمى کند.
آیا دلیلى بر التماس دعاى افراد از یکدیگر داریم؟در میان مردم متعارف و مرسوم است که، همه از یکدیگر التماس دعا دارند، که البته منشأ این امر مى تواند به دو دلیل باز گردد:
1. دلیل نقلى برخى از روایات ، دعا و نفرین چند دسته از افراد مستجاب است و برگشت ندارد؛ و نیز در این احادیث سفارش شده است :
اول : به مقام و منزلت این گونه افراد پى ببریم .
دوم : آنان را در جامعه بشناسانیم ، و مورد تجلیل و تکریم قرار بدهیم .
سوم : سعى کنیم عوامل و اسباب رضایت و خشنودیشان را فراهم نماییم ، تا درباره ى سعادت و خوشبختى ما در دنیا و آخرت دعا کنند.
چهارم : تلاش و کوشش نماییم عوامل دلزدگى و آزرده خاطر شدن این عزیزان و اولیاى خدا را از خود و جامعه بزداییم ، تا درباره ى ما نفرین نکنند.
پنجم : سزاوار و شایسته است از این بزرگواران بخواهیم تا درباره ى ما دعا کنند.
در حدیثى خداوند به حضرت موسى فرمود: دعا کن، با زبانى که گناه من نکرده باشى . چنان که در برخى از روایات به این مطلب اشاره شده است؛ به عنوان مثال ، درباره ى بیمار هنگام عیادت ، و شخص محتاج و نیازمند هنگام صدقه دادن ، دستور شرعى داریم که از وى التماس دعا کنیم ؛ زیرا دعاى وى مستجاب است. (بحار، ج 93 - 357، ح 11)
دلیل عقلى: چون دعا کردن دیگرى درباره ى انسان به خودى خود از نظر شرع ، عملى مستحب و مفید است ، و خواهش کار سودمند و نافع هم محتاج به دستور شرعى خاص نیست ؛ بر همین اساس ، پس از درخواست شخص سائل ، دعا کردن در حق او به عنوان قضاى حاجت مؤمن مستحب خواهد بود.
اگر خداوند از باطن و ظاهر انسان آگاهى کامل دارد، پس چه نیاز است که ما حاجت خویش را به زبان بیاوریم؟
1. عن ابى عبدالله: ان الله تبارک و تعالى یعلم ما یرید العبد اذا دعاه و لکن یحب اءن یبث الیه الحوائج.(اصول کافى ، ج 4، ص 225.)امام صادق(علیه السلام) فرمودند: همانا خداوند از خواسته ى دعا کنندگان در هنگام نیایش آگاه است، اما دوست دارد خواسته هاى خود را ذکر کند.
به عنوان مثال، اگر کسى به شما کالایى هدیه کرد، هر چند آن فرد با توجه به قراین و شواهد مى داند که شما از این عمل او راضى و خرسند هستید، اما دوست دارد رضایت خود را با زبان ابراز و اظهار نمایید، وگرنه شما را در ذهن خویش فردى ناسپاس تصور مى کند. این امر در مورد خداوند نیز صادق است ؛ یعنى با اینکه خداوند از انسان آگاهى کامل دارد، اما دوست دارد در هنگام دعا و نیایش ، حاجت خود را بر زبان بیاورد.
2. انسان باید همواره به درگاه خدا دعا کند، چون حدوثا و بقاء به خدا نیاز دارد و اگر یک لحظه فیض و لطف خدا قطع ، پوچ و نابود خواهد شد. هر چه به انسان مى رسد، از جانب خداست ، پس بنده باید این نیاز تکوینى و طبیعى را با زبان ابراز و اظهار نماید، و فقر و بندگى و نیاز خویش را عملا به اثبات برساند.
چرا فرزند باید در حق و مادرش، چه در حیات و چه در ممات دعا کند؟
1. زیرا پدر و مادر در واقع اصل و سبب هستى فرزند مى باشند.
2. نعمت تربیت از آنهاست .
3. قائده ى شرع و عقل حکم مى کند.
4. تبعیت از پیامبران و امامان و اولیاى خدا.
5. سعادت و خوشبختى در دنیا و آخرت .
6. خوشنودى و اطاعت خداوند.
آیا مؤمن باید در حق برادر مؤ منش دعا کند؟ چرا؟
از جمله حقوقى که برادران دینى نسبت به هم دارند دعا کردن در حق همدیگر است ؛ و این دعا کردن داراى ثمرات و برکات زیادیست؛ اول ، براى دعا کننده ، دوم ، براى دعا شنونده . از جمله آن فواید، مى تواند موارد ذیل باشد:
1. خداوند دعاى دعا کننده و دعا شنونده را اجابت مى کند.
2. روزى را فراوان مى سازد و از ناخوشى و بدى جلوگیرى مى کند.
3. احساس مسئولیت نسبت به برادر دینى ؛ کلکم راع و کلکهم مسئول عن رعیته .
4. جذب قلوب و ایجاد محبت .
5. شفاعت کردن دعا شونده براى دعا کننده در روز قیامت .
6. دعا کردن ملائکه در حق او.
منبع:tebyan.net
برچسب ها : المشیر , بیت العباس المشیر , هیئت عاشقان ولایت المشیر , دکتر مختاری المشیر ,
تسبیح برای به خاطر سپردن تعداد تسبیحات است، اصل این موضوع به هر روشی ممکن است انجام شود.
آنچه از روایات استفاده میشود این است که در زمان ائمه(علیه السلام) تسبیح 34 دانه و 33 دانه وجود داشته است.
1-«وَ رَوَى عُبَیْدُ اللَّهِ بْنُ عَلِیٍّ الْحَلَبِیُّ عَنْ أَبِی الْحَسَنِ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ ع قَالَ لَا یَخْلُو الْمُؤْمِنُ مِنْ خَمْسَةٍ مِسْوَاکٍ وَ مُشْطٍ وَ سَجَّادَةٍ وَ مِسْبَحَةٍ فِیهَا أَرْبَعٌ وَ ثَلَاثُونَ حَبَّةً وَ خَاتَمِ عَقِیقٍ»؛[1]
امام موسی بن جعفر(علیه السلام) فرمود: مؤمن از پنج چیز بینیاز نیست؛ مسواک، شانه، سجاده، تسبیح 34 دانه و انگشتر عقیق.
2- «قَالَ أَبُو الْحَسَنِ مُوسَى (علیه السلام) لَا تَسْتَغْنِی شِیعَتُنَا عَنْ أَرْبَعٍ خُمْرَةٍ یُصَلِّی عَلَیْهَا وَ خَاتَمٍ یَتَخَتَّمُ بِهِ وَ سِوَاکٍ یَسْتَاکُ بِهِ وَ سُبْحَةٍ مِنْ طِینِ قَبْرِ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ الْحُسَیْنِ ع فِیهَا ثَلَاثٌ وَ ثَلَاثُونَ حَبَّةً مَتَى قَلَبَهَا ذَاکِراً لِلَّهِ کَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِکُلِّ حَبَّةٍ أَرْبَعِینَ حَسَنَةً وَ إِذَا قَلَبَهَا سَاهِیاً یَعْبَثُ بِهَا کَتَبَ اللَّهُ لَهُ عِشْرِینَ حَسَنَة»؛[2]
امام کاظم (علیه السلام) فرموده است: شیعیان ما از چهار چیز بىنیاز نیستند، حصیرى که بر آن نماز بگزارند و انگشترى که در دست کنند و مسواکى که با آن مسواک کنند و تسبیح از تربت سید الشهداء(ع) که داراى 33 دانه باشد، هرگاه با آن ذکر بگویند خداوند برایشان در قبال هر دانه آن چهار حسنه مىنویسد و هر گاه بدون اینکه ذکر بگویند، با آن تسبیح بازى کنند، خداوند براى آنان 20 حسنه مینویسد.
این دو روایت با هم منافاتی ندارند؛ و اگر جایی 34 دانه گفته شده به این جهت بوده که مهره بزرگ رشته تسبیح را که بالای همه مهرهها است، به حساب آوردهاند و آنجایی که 33 دانه ذکر شده، این مهره به حساب نیامده است؛ محمدتقی مجلسی(پدر علامه مجلسی) در اینباره مینویسد: «سى و سه دانه اصل و یکى بر فوق همه و این تسبیح مولاة و واجب الاطاعة و المحبة ما فاطمه زهرا (صلوات اللَّه علیها) است؛ چون حمزه شهید شد آنحضرت از خاک قبر حمزه این تسبیح را ساختند و بعد از هر نمازى به آن تسبیح میکردند».[3]
آنچه اکنون مرسوم است، تسبیحی است که سه ردیف 33 دانهای در آن وجود داشته و یک سر تسبیح و دو حد فاصل نیز در آن وجود دارد.
پی نوشت ها:
[1]. شیخ مفید، محمد بن محمد، کتاب المزار(مناسک المزار)، محقق و مصحح: ابطحى، محمد باقر، ص 152، کنگره جهانى هزاره شیخ مفید، قم، چاپ اول، 1413 ق.
[2]. شیخ طوسى، محمد بن حسن، تهذیب الأحکام، محقق و مصحح: موسوی خرسان، حسن، ج 6، ص 75، دار الکتب الإسلامیة، تهران، چاپ چهارم، 1407 ق.
[3]. مجلسی، محمدتقی، لوامع صاحبقرانی مشهور به شرح فقیه، ج 3، ص 443، مؤسسه اسماعیلیان، قم، چاپ یوم، 1414ق.
منبع: rozenews.com
برچسب ها : المشیر , بیت العباس المشیر , هیئت عاشقان ولایت المشیر , دکتر مختاری المشیری ,